ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Ξεκίνησαν οι νέες εγγραφές για online συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, Curing the Limbo.
Το πρόγραμμα ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων στην Αθήνα για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών -που μιλούν αραβικά, φαρσί και γαλλικά- προσφέρει από τον Δεκέμβριο σχεδόν όλες τις υπηρεσίες του διαδικτυακά, με την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.
downloadable versions:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν, να στείλουν e-mail ή sms, διευκρινίζοντας για ποια υπηρεσία ενδιαφέρονται: curingthelimbo@gmail.com
Τηλ.: 698 860 4357 (Whatsapp & Viber)
Online μαθήματα
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά: Μαθήματα αγγλικών (Α1, Β1, Β2, Γ1), ελληνικών (Α1, Β1, Β2), προγράμματα του υπολογιστή (Word, Excel, Power Point) και εφαρμογές του κινητού, video art, μουσικής και φωτογραφίας. Υπό προϋποθέσεις παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης γνώσης των συγκεκριμένων γλωσσών και πιστοποίηση ECDL. Για τα μαθήματα υπολογιστών, video art, φωτογραφίας και μουσικής είναι απαραίτητη η βασική γνώση ελληνικών ή αγγλικών.
Ένταξη στην Εργασία
Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν ατομική εργασιακή συμβουλευτική, σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων, όπως προετοιμασία για συνέντευξη και τεχνικές αναζήτησης εργασίας, καθώς και ενημέρωση για εργασιακά δικαιώματα και διασύνδεση με την τοπική αγορά εργασίας. Οι υπηρεσίες προσφέρονται online στα αγγλικά, ελληνικά, φαρσί, αραβικά και γαλλικά.
co-Athens: συμμετοχή σε δράσεις στην πόλη
Μέσω του προγράμματος co-Athens οι πρόσφυγες του Curing the Limbo συνεργάζονται με κατοίκους της Αθήνας για να υλοποιήσουν επιλεγμένες δράσεις με στόχο την αναβάθμιση της γειτονιάς τους: μαγειρική, δημιουργία μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, εργαστήρια για την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, ακαδημία και τουρνουά ποδοσφαίρου, παραδοσιακά παιχνίδια δρόμου και εργαστήρια μικρών αυτοσχέδιων κατασκευών. Όλα τα εργαστήρια καθώς και οι συναντήσεις των ομάδων πραγματοποιούνται διαδικτυακά.
Πολιτισμικοί Διαμεσολαβητές
Γυναίκες και άνδρες που γνωρίζουν ελληνικά (από επίπεδο Α2 και άνω) συμμετέχουν σε ειδικά εργαστήρια προκειμένου να εκπαιδευτούν ως εθελοντές πολιτισμικοί διαμεσολαβητές για να αποτελέσουν τη «γέφυρα» με τους πρόσφυγες και τις κοινότητές τους.