ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η «Οργάνωση Γη» σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε εργαστήριο με θέμα την κομποστοποίηση, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Sport For Athens. Την Παρασκευή 23 Απριλίου.

composting.jpg

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να προτείνουμε ιδέες και να εφαρμόσουμε λύσεις για την εναλλακτική διαχείριση των οικιακών οργανικών αποβλήτων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς μπορούν να μετατρέψουν τα οργανικά απόβλητα τους σε βιολογικό λίπασμα μέσω της κομποστοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να μειώσουν τον όγκο των απορριμμάτων τους και παράλληλα να βελτιώσουν την ποιότητα και τη βιοποικιλότητα του εδάφους τους. Θα παρατηρήσουν τα τρία στάδια της κομποστοποίησης καιθα μάθουν πως μπορούν να οργανώσουν το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η κομποστοποίηση.

Τέλος, θα φυτέψουμε σπόρους σε βιοδιασπώμενα υλικά.

To Sport for Athens, πρωτοβουλία του οποίου αποτελεί το εργαστήριΚομποστοποίησης, είναι προϊόν σύμπραξης τριών διαφορετικών ομάδων της Αθήνας, στο πλαίσιο του co- Athens και του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την προώθηση της θετικής κοινωνικής αλλαγής. Η Οργάνωση Γη, το περιοδικό «σχεδία» και το Syrian& Greek YouthForum ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο ενίσχυσης κοινωνικών αξιών όπως η ένταξη και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Νικολέττα Καρυστινού, συντονίστρια των εκπαιδευτικών πρoγραμμάτων της «Οργάνωσης Γη».

 Παρασκευή 23 Απριλίου, 17:00 - 18:00

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας CiscoWebex. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν τα υλικά για το κατ’οίκονφύτεμα σπόρων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@organizationearth.org ή στο 210-2388275 (ώρες επικοινωνίας 10:00-14:00)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: 21 Απριλίου

Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Curing the Limbo» μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.