Εργαστηρίο με τίτλο «Δικτύωση, Διασύνδεση και Αλλαγή» για επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα του προσφυγικού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo.
Στο πλαίσιο της οργάνωσης εκπαιδευτικού σεμιναρίου δικτύωσης και ανάπτυξης στρατηγικών ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα του προσφυγικού, προγραμματίζεται η επόμενη ενότητα του εργαστηρίου με θέμα: «Δικτύωση, Διασύνδεση και Αλλαγή».
Στις προηγούμενες συναντήσεις συζητήσαμε για τις απρόβλεπτες και αβέβαιες αλλαγές που αντιμετωπίζουμε την εποχή της πανδημίας, για τις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και για τις πιέσεις και τις απαιτήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν τα περισσότερα άτομα, ομάδες και οργανισμοί. Επίσης, επικεντρωθήκαμε σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική ανθεκτικότητα, τους ρόλους των μελών, την επικοινωνία, και τη δυναμική που αναπτύσσουν οι ομάδες στο προσφυγικό. Έχει αναδειχθεί η ανάγκη να επικεντρωθούμε με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου στις έννοιες της δικτύωσης, της διασύνδεσης και της αλλαγής.
Στόχος του διαδικτυακού εργαστηρίου με θέμα: «Δικτύωση, Διασύνδεση και Αλλαγή», που θα λάβει χώρα Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 και ώρα 15.00-19.00 είναι να δοθεί έμφαση στις διαδικασίες δικτύωσης τόσο των ατόμων, όσο και των ομάδων και των οργανισμών, στη μεταξύ τους διασύνδεση, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες που υπάρχουν προς την κατεύθυνση της συνεργασίας και της αλλαγής. Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα από το χώρο του προσφυγικού, θα αναδειχθούν οι δυνατότητες των επαγγελματιών και των οργανισμών για περαιτέρω δικτύωση και διασύνδεση.
Εκπαιδευτές-Συντονιστές:
Θάλεια Δραγώνα, Ομ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
Χαράλαμπος Πουλόπουλος, Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ
Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (UoA), της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).