ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

το CTL ξεκινησε.png

Με το Curing the Limbo οι πρόσφυγες γίνονται μέρος της πόλης. Ενεργοποιούνται, διδάσκονται ελληνικά, αγγλικά και ICT, αποκτούν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή κατοικία, παρακολουθούν σεμινάρια δημιουργικής έκφρασης και συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, δικτυώνονται με τους κατοίκους και συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες του συνΑθηνά στις γειτονιές της Αθήνας βάσει των ενδιαφερόντων και των δεξιοτήτων τους.

Το Curing the Limbo είναι ένα διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για την ένταξη αναγνωρισμένων προσφύγουν (+18) που μιλούν αραβικά, φαρσί ή γαλλικά.

Αναλυτικότερα με το πρόγραμμα: 

Παρακολουθείς μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, υπολογιστών και σεμινάρια οπτικοακουστικής έκφρασης (φωτογραφία, βίντεο, μουσική) στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων και στις γειτονιές της πόλης. Το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα για τις εξετάσεις πιστοποίησης στα μαθήματα γλώσσας και υπολογιστών.

Συμμετέχεις σε συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής προσαρμοσμένη στο προφίλ σου, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Ενημερώνεσαι για τη διαδικασία ενοικίασης ακινήτων στην Αθήνα, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα αίτησης για οικονομικά προσιτή κατοικία. Το πρόγραμμα θα επιχορηγήσει το ενοίκιο σε 75 ακίνητα, για 6 μήνες.

Δικτυώνεσαι στην πόλη, συμμετέχοντας ενεργά σε δραστηριότητες των κατοίκων στις γειτονιές της Αθήνας με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές σου.

Το Curing the Limbo ξεκίνησε!

Για πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε μας κάθε Τρίτη & Πέμπτη 10:00-14:00 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη) στον 2ο όροφο.

#CuringtheLimbo #cityofAthens #Serafio #CRS #IRC #UniversityofAthens #thisisathens #synathina #UrbanInnovativeActions #UIAinitiative #UIAcities #integration #socialcohesion #socialexchange #socialinnovation