Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, η οργάνωση Zaatar συνεχίζει τις online δράσεις μαγειρικής, με την τέταρτη ψηφιακή συνάντηση των Foodies στο πλαίσιο του co-Athens.
Έλληνες και πρόσφυγες που μένουν στα Κάτω Πατήσια και στον Άγιο Ελευθέριο θα συνδεθούν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα zoom και θα μάθουν να μαγειρεύουν μερικά από τα πιο λιγότερο διαδεδομένα, αλλά και ιδιαίτερα πιάτα της κουζίνας της Συρίας.
Η ομάδα της δράσης Foodies θα καθοδηγεί τους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των συνταγών.
Μια ώρα πριν την έναρξη της δράσης οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν στο σπίτι τους τα συστατικά που χρειάζονται για να υλοποιήσουν τις συνταγές. Όταν τελειώσουν με τη μαγειρική, οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν το φαγητό που μαγείρεψαν συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Κάθε δράση μαγειρικής που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης Foodies, επικεντρώνεται σε μια διαφορετική κουλτούρα, αντανακλώντας την πολυπολιτισμική σύνθεση της ομάδας που διοργανώνει τη δράση.
Οι συνταγές που υλοποιούνται δεν περιλαμβάνουν κρέας, καθώς η δράση έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Η δράση Foodies πραγματοποιείται στα Κάτω Πατήσια και στον Άγιο Ελευθέριο μέσα από μια σειρά δράσεων πολιτισμικής ανταλλαγής με επίκεντρο τη μαγειρική. Παλιοί και νέοι κάτοικοι της πόλης επικοινωνούν μέσα από το φαγητό ενώ ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες πρόσφυγες από το πρόγραμμα Curing the Limbo κατακτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που τους είναι απαραίτητες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση στον κλάδο της εστίασης.
Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων #CuringtheLimbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.
Διαβάστε για την πρώτη δράση Foodies εδώ.