ΤΟ CURING THE LIMBO ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ FUN PALACE

Fun Palaces A4 poster GREEK-2.jpg

Το Victoria Square Project σε συνεργασία με το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν το πρώτο Fun Palace στην καρδιά της Αθήνας. 

Ανταλλακτικά παζάρια, προβολές, γεύμα, παιχνίδια, χορός και μια έκθεση με φωτογραφίες και αφηγήσεις προσφύγων από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, απαρτίζουν το πρώτο Fun Palace που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, 11 πμ - 11 μμ, στον χώρο του Victoria Square Project, στην Πλατεία Βικτωρίας. Πρόκειται για μια γιορτή για όλη τη γειτονιά, με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή, με στόχο την προώθηση της δημιουργικότητας, της συνεργασίας και της διασκέδασης.

Η δράση “Fun Palaces in Athens!” είναι μέρος του Fun Palaces 2019. Μια πανευρωπαϊκή δωρεάν εκστρατεία που φέρνει τον πολιτισμό στην καρδιά της κοινότητας, και την κοινότητα στην καρδιά του πολιτισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διεθνώς το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου 2019, ενώ στην Αθήνα θα λάβει χώρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Κάθε Fun Palace γιορτάζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε γειτονιάς και  οργανώνεται από, για, και σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα. Από το 2014, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.367 Fun Palaces στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο από 32.800 κατοίκους, με συμμετοχή 450.000 ατόμων. Η φετινή διοργάνωση είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά δράσεων στο πλαίσιο των Fun Palaces.

Τα Fun Palaces περιλαμβάνουν δράσεις που συνδέουν τις τέχνες, την επιστήμη, την χειροτεχνία, την τεχνολογία, την πολιτιστική κληρονομιά και τις αθλητικές εκδηλώσεις. Σκοπός τους είναι να προωθήσουν τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και τη διασκέδαση, μέσω των οποίων δημιουργούνται γέφυρες επικοινωνίας και δεσμοί εντός της κοινότητας.